Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2013 | 15905 vizualizari

 

Un aperitiv minunat pentru o seara de duminica in familie :), un blat grozav de bun asemanator cu cel de tarta dar totodata si cu cel de foietaj si o compozitie foarte foarte gustoasa, il recomand cu drag :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 gr faina, plus o mana pentru infainat aluatul
  • 200 gr unt moale
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri pline de smantana
  • un praf de sare
  • 1/4 de lingurita de chimen
  • Umplutura:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 450 gr mazare congelata( sau la cutie)
  • un bol de frunze de spanac proaspat
  • 500 gr smantana groasa
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 350 gr branza
  • suvite de cascaval( cateva felii)
  • un galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi:

Blatul de face simplu si usor framantand un aluat din ingredientele de mai sus ( in maxim doua minute), pe care il vom infaina si-l vom da la rece dupa ce l-am pus in folie de prospetime.

Mazarea se fierbe in apa pana aproape se inmoaie, apoi se scurge complet de apa. 

Intr-o tigaie punem uleiul iar cand se incinge usor adaugam usturoiul tocat din cutit. Punem mazarea, amestecam usor apoi adaugam 300 gr smantana si laptele. Radem morcovul si amestecam bine. Lasam pe foc pana scade aproape tot lichidul. In ultimele 5 minute punem spanacul curatat si spalat bine. Potrivim gustul de sare, nu vom face sosul prea sarat va trebui sa tinem cont si de branza. Lasam putin la racit.

Ouale se vor amesteca cu restul de smantana si cu branza faramitata si apoi cu cealalta compozitie usor racita.

Scoatem de la rece aluatul apoi il intindem pe foaia pergament.  Avem grija sa lasam marginile usor ridicate. Intepam cu o furculita din loc in loc coca.

Punem umplutura,  si rulam usor marginile peste ea.

Ungem marginile aperitivului cu galbenus de ou si il vom pune la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 35 de minute. Este gata cand se rumeneste frumos.

Il servim dupa dorinta si inspiratie :)

 

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti face aperitivul doar cu spanac, sau de ce nu cu ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri hot-dog